Από πού προέρχεται το "φως" τους;

Πως μοιάζει αλήθεια η εποχή μας; Σε πολλούς φαίνεται σαν το σημαντικότερο σκαλοπάτι της ανθρωπότητας εδώ και χιλιετίες! Εκατοντάδες τα άτομα γύρω μας που βιώνουν αυτή την αλλαγή λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας.
Είναι αλήθεια αυτό που λένε αρκετοί; Περί εξέλιξης της αντιληπτικότητας του ανθρώπινου γένους; Σίγουρα κάτι συμβαίνει με την εποχή μας! Είναι η μοναδική όμως εποχή που ο άνθρωπος έκανε τέτοιο βήμα προς την πνευματική του εξέλιξη; Για να σκεφτούμε!

Πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος μοιάζει να έφτασε πάλι σε ένα παρόμοιο σταυροδρόμι πνευματικής του εξέλιξης, όπως περίπου θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σήμερα! Τουλάχιστον σε μένα δείχνει να έχει παρόμοια δυναμική με τότε! Σε ένα σημείο όπου για λόγους που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι στη σκέψη μου, ο άνθρωπος ανακάλυψε την ανάγκη να αντιληφθεί την ύπαρξη μιας υπέρτατης δύναμης και να την ονομάσει θεό!
Φαντάζεστε τη διαφορά μέσα του; Την όλη εσωτερική, ψυχική δυναμική του να ξεφεύγει από τις μέχρι εκείνη τη στιγμή του χρόνου αντιλήψεις και εικόνες περί ζωής και ύπαρξης και κόσμου; Κι όμως! Δεν έμεινε μόνος σε αυτό το βήμα! Δεν έμεινε ολοκληρωτικά ελεύθερος να το χαρεί και να το απολαύσει βαθιά μέσα του!

Παρά τα όποια συνομοσιολογικά μπορεί να σκεφτεί κάποιος, πιστεύω οτι αρκετοί από τους ανθρώπους που είδαν οτι έχαναν τότε την κοινωνική εξουσία τους πάνω στη μεγάλη μάζα, δημιούργησαν φορείς οι οποίοι διαχειρίζονταν την ανθρωπότητα με όπλο αυτή τους την ανάγκη! Τη θρησκεία τους!
Δημιούργησαν πίσω από κάθε θρησκεία, μια οργανωμένη εκκλησία! Κι αυτό καταγράφηκε έτσι ακριβώς στη συνείδηση των ανθρώπων ώστε οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται την πνευματική τους εξέλιξη και ανάγκη, άρρηκτα συνδεδεμένη με παράλληλη πνευματική καθοδήγηση! Κι αυτοί που γνωρίζουν την συμπεριφορά της μάζας, ξέρουν πια να διαχειρίζονται την πίστη και να την οδηγούν εκεί που θέλουν!

Μέχρι εδώ καλώς! Κι εγώ ανήκω στην ανθρωπότητα και δέχομαι αυτή την ανάγκη των ανθρώπων σαν μια βασική πνευματική μας ανάγκη!
Δέχομαι δηλαδή την ύπαρξη της θρησκείας σαν θεμελιώδες απόκτημα της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπου, όπως αναγνωρίζω παράλληλα την επιδίωξη της κάθε εξουσίας αυτό το απόκτημα να το ελέγχει μέσω της εκκλησίας.
Έτσι λοιπόν αναγνωρίζω οτι πίσω από κάθε πίστη (πράγμα αποδεκτό για κάθε άνθρωπο) υπάρχει πάντα ένα θρησκευτικό πλαίσιο και πίσω από κάθε τέτοιο πλαίσιο, υπάρχει αντίστοιχα μια δομημένη εκκλησία!
Μια εκκλησία όμως που σε κάθε εκκίνηση ίδρυσης μιας νέας θρησκείας, παραμένει αφανής και αόρατη μέχρις ότου καταφέρει να αυξήσει την επιρροή της τόσο αρκετή πάνω στους πρώτους πιστούς, ώστε η εμφάνισή της να γίνει αποδεκτή χωρίς παρατράγουδα!

Αναγνωρίζω δηλαδή, οτι πίσω από κάθε σημαντική πνευματική καθοδήγηση, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος-αιτία! Ένας σκοπός!
Εμείς όμως το πρώτο που βλέπουμε (τουλάχιστον στην αρχή) είναι το αποτέλεσμα της πρώτης μας επαφής μαζί τους!
Το αποτέλεσμα όμως αυτό, αρκετές φορές αν το παρατηρήσεις σωστά, θα μας δείξει και τη δυναμική της αιτίας και του σκοπού!
Όσο πιο ευρύ δηλαδή το αποτέλεσμα κι όσο πιο ανοικτό σε μεγάλη μάζα πληθυσμού, τόσο πιο ευρύς και ο σκοπός και η αιτία που το κινεί!
Κι όσο περισσότερο μοιάζει το αποτέλεσμα να στηρίζεται στο συναισθηματικό μέρος της ανθρώπινης επικοινωνίας, (μιας κι εκεί υπάρχει πάντα κατάλληλο έδαφος για αποδοχή με τις λιγότερες απώλειες) τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα μένει κριμένη η αιτία!!

Πίσω λοιπόν από όλο αυτό το κίνημα της νέας πίστης του new age & lightworkers, φαίνεται πια να υπάρχει μια σαλαμοποιημένη θρησκεία που ακόμη κρύβει το πρόσωπό της κι εμείς παρατηρούμε μονάχα το πρώτο αποτέλεσμα!
Ένα αποτέλεσμα που στηρίζεται στο συναίσθημα (ευγένεια, αγάπη και φως), στις επαφές με ανύπαρκτα όντα που είναι αδύνατον να πλησιάσεις και να μάθεις περί τίνος πρόκειται (channeling με τύπους σαν τον SaLuSa και Κρύων) και μια νέα εκδοχή του παραδείσου, την Ανέλιξη σε άλλες διαστάσεις μέσα από την βοήθεια από εξω-γήινα όντα!

Έχουμε λοιπόν, ένα παγκόσμιο κίνημα, που εκπαιδεύει τους ανθρώπους σε μια πνευματική πίστη βασισμένη στο συναίσθημα και στο άγνωστο, έχοντας βάλει μέσα όλες τις οντότητες από όλες τις θρησκείες κι έχοντας σαν σύμβολο της βοήθειας από τον Γαλαξία (όπως ισχυρίζεται) τα ιερά σύμβολα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών Χριστιανισμού (Σταυρό), Ιουδαϊσμό (άστρο του Δαυίδ) και Ισλαμισμό (δύο ημισελήνους).

Κι όλο αυτό παραλείποντας συνεχώς να συνδέεται το ίδιο αυτό κίνημα με οποιαδήποτε θρησκεία!
Διότι τότε θα έπρεπε να φανερωθεί και να κάνει οργανωμένο προσηλυτισμό! Να παρουσιάσει τους ιερείς του και να κάνει γνωστό το δόγμα της διδασκαλίας του!
Τότε όμως θα έπρεπε να μιλήσει για μια "παγκόσμια θρησκεία", για την πρόθεσή της να δημιουργήσει κλωνοποιημένους ανθρώπους και για την υπακοή της σε ένα μονάχα παγκόσμιο άρχοντα!
Πράγμα που ως φαίνεται, δεν είναι ακόμη έτοιμη να κάνει!

Εμείς όμως;
Πόσο καιρό θα είμαστε με τα μάτια κλειστά;